της Ελένης Αναγνωστοπούλου

Με μια πρώτη ματιά...

Tα περισσότερα ξένα πανεπιστήμια διέπονται από τους ίδιους οργανωτικούς κανόνες ανεξαρτήτως του αν η εκπαίδευση που παρέχουν είναι δημόσια ή ιδιωτική.

Το «σχέδιο Αθηνά», που δημοσιοποιήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, αναμένεται να λάβει την τελική του μορφή σε συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την Τετάρτη 6 Μαρτίου.

Πριν από ένα μήνα, βρεθήκαμε ως φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών και μέλη της συντακτικής ομάδας του «Νομικού Παλμού» -φοιτητικό πολιτικό περιοδικό- στο γραφείο του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α., Θεοδόση Πελεγρίνη.

1. Νομική Πληροφορική: Ένα νέο πεδίο της Νομικής Επιστήμης το οποίο συνδέεται αναπόσπαστα με την ηλεκτρονική πρόοδο και εξέλιξη. Ποιοι ήταν οι παράγοντες που οδήγησαν στην καθιέρωση αυτού του νέου, σχετικώς, μαθήματος;

Συνέντευξη με τον πρ. πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α., κ. Θ. Πελεγρίνη, με αφορμή την κρίση μη λειτουργίας του Ε.Κ.Π.Α. τον Σεπτέμβριο του 2013 και στο πλαίσιο της προσπάθειας του Νομικού Παλμού να διερευνήσει το μέγεθός της και τις επιμέρους ευθύνες της.

Συνέντευξη με το πρ. μέλος του Σ.Ι. του Ε.Κ.Π.Α. και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Μ.Ι.Θ.Ε., κα Βάσω Κιντή, ενόσω διαρκούσε η κρίση στο Ε.Κ.Π.Α. τον Σεπτέμβριο του 2013.